OVO NAS JE IZNENADILO!

Što se događa sa zagrebačkom scenom? Zatvara se još jedan prilično popularan restoran u centru Zagreba

"Zadnjih 700 dana naučilo me da skromnost nije mana, da uživam eksperimentirati i prenositi znanja, da postoji još toliko toga što tek želim i trebam naučiti tako da se veselim onome što sutra donosi", poručila je Tatjana Švonja iz All Saints by it makes sushi

Ovih dana pisali smo o nekoliko zatvaranja, od slastičarnica do poznatih restorana koji sele na novu adresu, a čini se, taj se niz nastavlja. I to jednim od prilično popularnih restorana u centru grada.

Malo je reći da nas je vijest o zatvaranju All Saints by it makes sushi restorana u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici iznenadila, jer o ovom smo mjestu i mi sami imali samo riječi hvale, a često smo i od drugih ljubitelja azijske kuhinje čuli pohvale na račun njihovog ramena i sushija. Nedavno smo tamo, primjerice, pojeli jedne od najboljih gyoza koje smo do sada u Zagrebu imali prilike kušati, a ovdje nas nikad nisu razočarala niti bezmesna jela, zbog kojih su izrazito popularni postali među veganima.

image
Ivana Grgic/Cropix

Nudili su, primjerice, sasvim drugačiji sushi s veganskim dodacima koje su radili sami (kao, uostalom, i veliku većinu dodataka koje su koristili), a njihov glazirani tofu jedno je od općenito najboljih veganskih jela koja smo u posljednje vrijeme u zagrebačkim restoranima probali.

Iza projekta it makes sushi inače stoje Tatjana Švonja i Igor Kočiš, obrazovani ugostitelji koji su svoju karijeru u svijetu gastronomije i ugostiteljstvu započeli pripremom sushija za jedan domaći supermarket, nastavili sjajnim radionicama (za radionicu ramena još uvijek traži se mjesto više!), a potom prije nešto više od godine dana otvorili i svoj prvi restoran, smješten na adresi Tkalčićeva 15, u sklopu Alcatraza.

image
Ivana Grgic/Cropix
image
Ivana Grgic/Cropix

Sada, kako su objavili na svojim društvenim mrežama, vrijeme je za neke nove pobjede.

"Spuštamo zastor za kraj prvog čina sa dubokim naklonom i zahvalnošću. Nakon dekade rada u kojem smo stvorili i naučili puno toga, nakon godine i pola u kojoj smo otvorili vrata jedne nove price, došlo je vrijeme za prekid programa i montiranje scene za neke nove činove koji tek trebaju doći. Nakon probijanja straha i izlaska iz zone komfora mogu sa sigurnošću reći da obožavam ovo što radim, da mi je među najvećim uspjesima povjerenje svakog od vas tko je došao i dozvolio da ga nahranimo dok najvećim komplimentom u životu smatram vaš povratak na mjesto zločina kako bi ponovili iskustvo. Hvala vam na tome. Zadnjih 700 dana naučilo me da skromnost nije mana, da uživam eksperimentirati i prenositi znanja, da postoji još toliko toga što tek želim i trebam naučiti tako da se veselim onome što sutra donosi", napisala je Tatjana Švonja.

image
Ivana Grgic/Cropix

Dodali su i kako je restoran otvoren do nedjelje, 5. svibnja te pozvali svoje stalne goste da se dođu pozdraviti.

"Eto, do nekog narednog čina, viđat ćemo se na radionicama gdje u potpunosti nesebično ponekad pričam previše", poručila je Švonja.

All Saints by it makes sushi zapravo je pravi primjer toga da i ‘mali‘ čovjek može uspjeti te da se iskrenim kuhanjem i hranom može steći vjerna publika. Baš zato, izrazito nam je žao što sada zatvaraju svoja vrata i toplo se nadamo da kraj priče u Tkalčićevoj ujedno označava i početak njihove nove priče na nekoj drugoj lokaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 12:34